7 gode design råd til dine PowerPoint præsentationer


7 gode design råd til dine PowerPoint præsentationer.

Vi kender det nok allesammen, lange præsentationer med slide efter slide fyldt med tekst og dårlig grafik. Selv en god foredragsholder kan blive kørt af banen, hvis den understøttende præsentation består af en lang række kedelige slides. En visuel præsentation skal understøtte budskabet, ikke leve sit eget liv ved siden af foredraget.

7 gode råd til DESIGN af din powerpoint præsentation - design af powerpoint template / PowerPoint skabelon

1. Skriv ikke for meget tekst på dine slides
Alt for mange præsentationer består af slides med lange tekster, som får tilhørerne til at læse i stedet for at lytte. Publikum skal lytte til det du siger, ikke være optaget af at læse en lille novelle. Understøt dit budskab med en kort tekst, resten skal komme fra din mundtlige præsentation. Du kan gemme de understøttende tekster i dine noter, som kan ses på en separat skærm uden at de vises på projektoren.

2. Grafik og billeder skal understøtte dit budskab
Grafik og billeder skal understøtte teksten og dit budskab, ikke bare fylde pladsen ud. Hvis billedet eller animationen ikke understøtter teksten, afleder det tilhørernes opmærksom i stedet for at fremme den. Brug kun elementer som ser professionelle ud, undgå dårlige billeder og pixeleret grafik.

Vær også opmærksom på, at grafik og fotos fra internettet af omfattet af copyright. Du må derfor ikke bruge dem uden tilladelse.

3. Præsentationen bør følge dit firmas designlinie
Skab en rød tråd gennem din præsentation, via historien du vil fortælle og måden den er præsenteret på. Sørg for at placere dit firmas logo så det står tydeligt. Farver, fonte og grafik skal være helt i tråd med din virksomheds designlinie, således at præsentationen giver et professionelt og gennemarbejdet indtryk.

4. Vælg den rigtige skrifttype, både i skriftsnit og størrelse
Husk at præsentationen skal vises på en skærm eller projektor. Det er derfor meget vigtig at punktstørrelsen ikke er for lille, så den bliver ulæselig for dit publikum. Vær opmærksom på at vælge en skrifttype som står skarpt på skærmen, er let at læse og kan ses bagerst i salen. Som f.eks. Arial eller Helvetica.

Brug ikke for mange forskellige skrifttyper og skriftsnit, det skaber et rodet udtryk. Brug de samme skrifttyper på alle dine slides, og i samme størrelser. Det er med til at skabe den røde tråd.

5. Undgå for mange effekter og elementer
Lad hver slide være enkel, uden for mange effekter og elementer. For mange effekter kan virke forvirrende, og stjæler opmærksomheden fra det du taler om. Mens for mange elementer gør dine slides uoverskuelige for publikum. Enkelthed fremmer forståelsen. Tilføj hellere flere slides frem for at proppe hver enkelt med for megen information.

Det er også en god ide, at tjekke din præsentation på en projektor inden du skal afholde dit foredrag, så er du sikker på at alt vises som ønsket.

6. Design slides som vækker interesse
For mange slides som ligner hinanden vil hurtigt kede dit publikum. Skab gerne nogle sider som “vækker” modtageren, såsom slides med farvet baggrund, ét foto, meget lidt tekst eller lignende. Lav f.eks. en slide med farvet baggrund og kun én sætning eller brug et billede som fylder hele siden.

7. Få skabt en god PowerPoint template til din virksomhed
En template med flere forskellige mastersider, giver dig et perfekt værktøj til dine præsentationer og gør det muligt for dig at variere udtrykket på de enkelte slides. I en professionel template vil farver, fonte og andre dele ligge som standard, så du kan fokusere på at skrive det gode indhold.

Giv dine templates et løft, og få større succes med dine visuelle præsentationer. Har du brug for en professionel template til dine PowerPoint præsentationer, så kontakt mig og hør hvad jeg kan gøre for dig.

God fornøjelse : )

 

Eksempler på PowerPoint templates til mine kunder:

Har du brug for en skabelon til dine PowerPoint præsentationer, eller skal du have hjælp til design og opsætning? Så kontakt mig for et tilbud, møde eller en telefonsamtale

Ja tak, jeg vil gerne have hjælp